Facebook annoncering – elsker / elsker-ikke?

Har du prøvet Facebook annoncering og ikke rigtig oplevet den salgseffekt, som alle andre ellers taler om?

Facebook annoncering er i rigtig mange tilfælde en super god investering. Og vi kan ikke komme uden om, at det er det mest brugte medie blandt den danske befolkning i dag. Hele 63% er på Facebook dagligt og 90% af befolkningen har en profil på Facebook.

Udfordringen er, at for at få godt udbytte af dine investeringer i Facebook annoncer, skal du enten sælge noget, som er relevant for mange, eller være villig til at investere tid på at forstå, hvad det er der virker, for netop din målgruppe. Ellers kan Facebook annoncering meget hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Jeg har gennem det sidste halve år testet Facebook-annoncering på vores egen lille forretning. Jeg har som udgangspunkt været positiv og samtidig ret skeptisk, fordi vi primært rådgiver b2b virksomheder omkring ledelse, markedsføring, salg og service. Vores Facebook-målgrupper er oftest kun 1.500-2.000 ansatte, og købsprocessen er ofte +6 mdr. Derfor kan det være svært at se en effekt. Til sammenligning er Facebook-målgrupper på b2c oftest +100.000 personer.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det ikke virker. Det betyder til gengæld, at det kræver noget mere af dig selv som annoncør, også selvom du får en leverandør til at klare selve annonceringen for dig. Du er nemlig nødt til selv at være langt mere skarp på, hvordan Facebook fungerer, så du kan stille de rigtige spørgsmål og krav til din Facebook-leverandør.

Når din målgruppe er lille, og det produkt du sælger er komplekst eller svært at visualisere, så stiller det langt større krav til dine tekster, grafik, timing mv. Viden som du sjældent kan få fra eksterne Facebook-eksperter, der som regel arbejder med store målgrupper og fokus på kvantitative statistikker ift. klikrater og konverteringer til salg i webshop.

Arbejder du med b2b, er du derfor oftest nødt til at gribe Facebook-annonceringer lidt anderledes an. Her er hvordan jeg har gjort, med succes:

  1. Vær realistisk om, hvad du kan få folk til via en Facebook-annonce (husk, de er ikke på Facebook for at finde en leverandør, men for at blive underholdt eller inspireret). Det oplagte er derfor forsøge at få dem til at huske jer eller måske klikke på et link til din hjemmeside.
  2. Lav hypoteser om, hvad der kunne få brugerne til at huske jer eller klikke videre. Et sjovt eksempel på at forsøge at blive husket er maskinsælger Kurt fra Ingamann Larsen (https://landbrugsavisen.dk/maskiner/kurt-fra-ingemann-larsen-er-pludselig-blevet-kendis-sine-p%C3%B8lser). Formålet er alene at skabe noget kendskab med få resurser, som sidenhen kan gå vitalt, fordi folk føler sig underholdt og deler.
  3. Lav A/B-test på alt. Dvs. når I har lavet nogle hypoteser, så test dem en variabel af gangen. Skal det fx være sjovt eller informativt over for målgruppen ”Management”. Lav to versioner af fx teksten med samme billede, eller to videoer med sammen tekst. Test dem samtidig og med samme budget (fx 20 kr./dag) og målgrupper. Efter 1-3 dage har annoncen sandsynligvis være vist i gennemsnit 3 gange for en målgruppe på 1.500 personer, og I kan ikke forvente, at annoncen vil blive set mere.
  4. Tag stilling til, om der har været større respons (fx klik, delingen, likes) på den ene annonce. Med dit kendskab til dine kunder og målgruppen, hvad kan I så konkludere på baggrund af det? Dine refleksioner giver anledning til nye hypoteser, som du herefter nemt kan teste af. Og du har indtil nu kun brugt 120 kr. og er blevet klogere.

Nogle af de ting, som jeg har lært om vores annoncering og målgrupper på Facebook ved at følge ovenstående proces er:

  • Der er større sandsynlighed for at de klikker i weekenden. Så hvis vi har en lille målgruppe på 1.500 personer er det bedre at sætte annoncen til at køre fra fredag til søndag end fra tirsdag til torsdag.
  • Nogle målgrupper synes bedst om animerede gif’er end skærmprint af bøger eller skærmprints af online produkter, men andre har det omvendt. Jo højere mod topledelsen, desto flere foretrækker animerede gif’er, mens specialister og eksperter foretrækker at se ”produktet”.
  • Nogle målgrupper synes bedre om tekst i punktform, men andre foretrækker hele sætninger.
  • Ydermere fik denne testmetode vores lead pris ned fra 150 kroner til 20 kroner per lead, altså en besparelse på 13,3%.

Min pointe er, at du sagtens kan hyre en ekstern specialist til at sætte annoncerne op. Du skal bare være meget bevidst om, at når du arbejder med b2b, og din målgruppe er lille, så er det kun dig, der kender dine produkter, kunder og markedet godt nok. Du er derfor nødt til at hjælpe med tekst, indhold, målgrupper samt hypoteser, og stille krav til, at I tester et lille budget løbende. Hvis du ikke gør det, så vil din Facebook annoncering blive dyr og ikke give de resultater, som du havde drømt om.

Er du generelt i tvivl om, om din virksomhed bruger resurserne rigtigt på salg- og markedsføring, så er du meget velkommen til at ringe til mig på 93 950 955 eller skrive til mig her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *